MUŞ / KORKUT - Korkut Çok Programlı Anadolu Lisesi

Mrt

Türkiye Büyük Millet Meclisi; Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, Mehmet Akif Ersoy' un yazmış olduğu şiiri, 12 Mart 1921 tarihinde devletimiz ve milletimizin bağımsızlığının sembolü İstiklal Marşı olarak kabul etmiştir. Bugün, İstiklal Marşı'nın ''Milli Marş'' olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğu içindeyiz.

Mrt

Okulumuz öğrencilerine bölüm şeflerimiz tarafından iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Mrt

Okulumuz Kimya öğretmeni Ayşegül KURUCA dersinin işlenişinde deney yöntemini kullanmıştır. Öğrencilerin bu yöntemle bilimsel ve yaratıcı düşünmenin yanı sıra öğretimde kullanılan yaparak yaşayarak öğrenmenin kalıcılığı da artmıştır. Ayrıca öğrencilerimiz eğlenerek öğrendikleri için Kimya dersi daha zevkli hale gelmiştir. Öğretmenimize emeğinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mümtaz BİLGİN'in katılımı ile okulumuz kadın öğretmenleri ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

Mrt

Okulumuzda, okul müdürümüz Mahmut SÖNMEZ'in başkalığında 08.03.2024 tarihinde veli toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan velilerimize okul hakkında genel bilgiler verildikten sonra öğrencileri ile ilgili daha detaylı bilgiler almaları için öğretmenlerimizle bir araya gelen velilerimize ikramlarda bulunuldu.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Sayın Mümtaz BİLGİN katılımı ile okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Müdürlüğümüz İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mehmet Kasım GÜRKAN koordinesinde öğretmen ve öğrencilerimiz ile başarılı bir şekilde tatbikat gerçekleştirildi.

Ara

Okulumuzda sürekli devamsız olan öğrencilerin okula kazandırılması için okulumuz öğretmen ve idarecileri Pınarüstü,Yürekli,Altınova, Sazlıkbaşı,İçboğaz, Kapılı, Alazlı, Yolgözler, Çalaplı, Taşlıca köylerine veli ziyaretleri gerçekleştirdi.

Ara

AFAD İl Müdürlüğünden görevli çalışanlar okulumuzda bulunan idareci,öğretmen, personel ve öğrencilerimize deprem öncesi, deprem esnasında ve sonrasıda yapılması gerekenler konusunda eğitim verdi. Daha sonrasında okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100.yılı vesilesiyle yapılan kutlamalarda  okulumuz tarafından şiir dinletisi programı düzenlenmiştir. İlçe milli eğitim şube müdürleri, okul ve kurum müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen programda “Cumhuriyet Orotoryosu”, “Atatürk Seslense” ve “Gençliğe Hitabe” nin ardından öğretmenlerimizin okuduğu şiirler ve sinevizyon gösterisi yer almıştır.

Kas

Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün aramızdan ayrılışının 85. Yıl dönümü nedeniyle okulumuz öğretmenlerinden Meral İnan, Cansu Bayram, Murat Karakaya'nın hazırlamış oldukları anma programını okulumuz konferans salonunda 10 Kasım 2023, saat 11.00 de gerçekleştirdik. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Din Kültü ve Ahlak Bilgi Öğretmenlerimiz okul pansiyonumuzda öğrencilere bu haftanın öneminden bahsedildi. Ayrıca okul ve pansiyonumuzda öğrenci ve öğretmenlerimize ikramlarda bulunuldu.

Ekm

17/10/2023 tarihinde okulumuzda tüm sınıf kademelerina yönelik konu tarama testi sınavı yapıldı.

Ekm

Okulumuz mobilya iç mekan ve tasarımı bölümü öğretmeni Bilal NADİROĞLU ve bölüm öğrencilerimiz sınıflarımıza askılık ve sınıf panoları yaptılar.

Ekm

Okulumuz Mobilya İç Mekan ve Tasarımı öğretmeni Bilal NADİROĞLU ve Metal Teknolojileri öğretmeni Şakir TOPLU ilçemizde bulunan Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrenci ve öğretmen masalarının tamiratını yaptı.

Ekm

Okulumuz Korkut Çok Programlı Anadolu Lisesi  Müdürlüğü bünyesinde Halk Eğitim Merkezince açılan Erkek Kuaförlük kursu Usta Öğreticisi  Yunus BİLGİN ve kursa  katılan öğrencilerimiz ilçemizde bulunan Balkır İlkokulu ve Yedipınar İlkokulu öğrencilerine yönelik  tıraş etkinliği yapmıştır.