Nis

Çanakkale Cephesi I. Dünya Savaşı’nda İtilaf Devletleri’nin saldırısı sonucu açılmış bir cephedir. Dünya tarihinin en kanlı savaşlarının yapıldığı Çanakkale Cephesi’nde Türk ordusu olağanüstü bir başarı göstererek onbinlerce şehit vermesine karşın düşmana geçit vermemiştir.

İngiliz savaş gemileri, Nusret mayın gemisi ile bir gece önce gizlice döşenen mayınlara çarparak, Boğazın derinliklerine gömülmüştür (18 Mart 1915).

Mustafa Kemal, Anafartalar, Arıburnu, Conkbayırı ve Kilitbahir’de düşmanı yenerek önemli başarılar elde etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk: “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” sözünü Türk askerine söyleyerek, savaşın ne pahasına olursa olsun kaybedilmemesi gerektiğine işaret etmiştir.

Korkut Toplum Sağlığı merkezi tarafından okulumuzda öğrencilerimize yönelik diyabet semineri verildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını sembolize eden ve milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış, Zeki Üngör tarafından bestelenmiştir.

Kurtuluş Savaşı esnasında Türk milleti zorlu bir mücadeleye girişmişken Milli Eğitim Bakanlığı milli bir marş ihtiyacı duymuş ve bunun için 1921 yılında bir şiir yarışması düzenlemiştir. Bu yarışmaya 724 şair eser göndermiş ve eserlerinin milli marş olarak kabul edilmesini istemişlerdir. Mehmet Akif Ersoy bu yarışmayı kazanan kişiye para ödülü verileceğinden başlangıçta yarışmaya katılmak istememiştir. Fakat o dönemde Milli Eğitim Bakanı olan Hamdullah Suphi Tanrıöver’in ısrarı üzerine ödülü almamak şartıyla şiirini yarışmaya göndermiştir.

Mehmet Akif’in Kahraman Ordumuza başlıklı şiiri yapılan bu yarışmada birincilik kazanır. O yıl düzenlenen beste yarışmasında da  Ali Rıfat Çağatay’ın bestesi kabul görmüş ve İstiklal Marşı 1924’ten 1930’a kadar bu beste ile söylenmiştir. 1930’dan sonra ise milli marşımız Zeki Üngör’ün bestesi ile çalınmaya başladı.

Şbt

Dil ve Anlatım, Matematik, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi,Genel Kültür ve Spor  alanında sorulardan oluşan 5 tane 12. sınıfın katıldığı bilgi yarışmasında 12-A sınıfı en fazla soruya doğru cevap vererek  birinciliği elde etti. 12-B sınıfı ikinci ve 12-C sınıfı üçüncü olarak yarışmayı tamamladı.Öncelikle 12-A sınıfını ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

11.Sınıflar arasında düzenlenen bilgi yarışmasında 11-A sınıfı 1. oldu.

Okulumuz il genelinde yapılan masa tenisi turnuvasında finale kalarak ikinci oldu.Okulumuzu başarılı bir şekilde temsil ederek kupayı kazanmamızda emeği geçen Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Erdal Kurt ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında ilçemizdeki ortaöğretim kurumları arasında kompozisyon yarışması düzenlendi.Yarışmada 11-A sınıfından Eyüp Özdemir birinci 10-G sınıfından Kadir Bapli üçüncü olarak okulumuzu gurulandırdılar.Öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.

Okulumuz Korkut Çok Programlı Anadolu Lisesi ve ilçemizde bulunan Korkut Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında münazara yarışması yapıldı.Korkut Çok Programlı Anadolu Lisesi "Sosyal Medya Zararlıdır" tezini  savunurken Korkut Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi "Sosyal Medya Yararlıdır" tezini savundu.Kazanan Korkut Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ni tebrik ediyor ve okulumuzu en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

TÜBİTAK 48. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının Ankara’da yapılan final bölümünde Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Alanında Türkiye 4.lüğü derecesini elde etti.

May

Okulumuz 9.sınıf öğrencilerine  10. Sınıfta seçecekleri alanlar ile ilgili tanıtım yapıldı.

Nis

Muş Valisi Seddar Yavuz, geleceğin teminatı olan gençlere tavsiyelerini içeren bir mektup gönderdi.

Nis

Tübitak Van Bölge Elemelerinde Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Alanında 1. Olmuştur