MUŞ / KORKUT - Korkut Çok Programlı Anadolu Lisesi

Ekm

Okulumuz Rehber Öğretmeni Sedat BAYSAK tarafından İl Milli Eğitim tarafından 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Yerel hedefi olarak belirlenen "Okul başarısını arttırma" ile ilgili 11. Sınıf öğrencilerimize seminer verildi.

Ekm

Okulumuz Rehber Öğretmeni Sedat BAYSAK tarafından İl Milli Eğitim tarafından 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Yerel hedefi olarak belirlenen "Okul başarısını arttırma" ile ilgili 12. Sınıf öğrencilerimize seminer verildi.

Ekm

Okulumuz Müdür Başyardımcısı Fatih AKCAN ve okulumuz Müdür Yardımcılarından Adem ASLAN tarafından okulumuza yeni atanan öğretmenlere yönelik oryantasyon eğitimi verildi. Eğitimin içeriğini;protokol kuralları, okul iş ve işlemleri, mebbis, e-okul ve dys sistemleri oluşturdu. Ayrıca okulumuza bağlı kısımlar tanıtılıp işleyişleri hakkında bilgi verildi.

Haz

Mezun olan 12. Sınıf öğrencilerimiz için mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin yetiştirilmesinde emeği geçen bütün herkese teşekkür eder, öğrencilerimizin geri kalan hayatlarında başarılar dileriz.

Haz

Okulumuz idarecileri ve öğretmenleri, Kaşdibi, Taşlıca, Çalaplı, Yünören, Yolgözler, Gületepe ve Çınarardı köylerine veli ziyareti gerçekleştirdi. Öğrencilerin yaz tatilini iyi değerlendirmeleri konusunda velilere gerekli açıklamalar yapıldı.

Haz

Korkut İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlık Birimi tarafından öğrencilerimize teknoloji bağımlılığı semineri verildi.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'mızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı düzenlendi. Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin hazırlamış oldukları bu programa okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağlamışlardır.

Program içeriğinde günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra okulumuz öğrencileri tarafından '' İstiklal Marşı'mızın Yazılış Öyküsü'' ve şiirler okundu. '' İstiklal Marşı'mızın Gururlandıran Hikayesi''  adlı sinevizyon gösterisi ile programımız son buldu.

Emeği geçen tüm öğretmenler ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz tüm öğrencilerine yönelik deneme sınavı yapıldı. 9.ve 10.sınıf öğrencilerimize sınıf denemesi yapılırken 11.ve 12.sınıf öğrencilerimize Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapılmıştır.

Ara

Okulumuz "Metal Teknolojileri Alanı Öğrencilerimiz" tarafından okulumuzun pansiyonunda yer alan yemekahanedeki kırılan ve kullanılmayan sandalyeleri onarımını Metal Şef Öğretmeni Şakir TOPLU gözetiminde yapıldı.

Ara

Okulumuzda 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası hakkında farkındalık çalışması yapıldı. Çalışmada günün anlam ve önemi okundu aynı zamanda ilgili konu hakkında sunum yapıldı.  Öğrencilerimiz tarafından şiirler okundu. Bilgi içerikli videolar izlendi. En son olarak okulumuz öğretmenlerimiz tarafından oluşturulan farkındalık videosu öğrencilerimize izlettirildi.

Ara

02.12.2022 tarihinde okulumuz   9-A, 10-A, 9-F, 10,F sınıflarına yönelik ara sınav denemesi yapılmıştır.

Ara

01.12.2022 tarihli saat 13.00'da okulumuz sosyal etkinlik sınıfında Okul Müdürü Mahmut SÖNMEZ başkanlığında "Veli Toplantısı"  başlamıştır. Toplantıda okulumuz ile ilgili gelişmeler hakkında bilgiler verildi. Okuldaki eğitim seviyesini yükseltmek için aile-okul-öğrenci işbirliğini arttırma amacımız olduğu bunun içinde velilerden destek alınmasının gerekliliği vurgulandı. Okul Rehberlik Öğretmeni Mehmet ALTUNKUM ailelerin, başarı kavramı hakkında ortak bir payda olduklarını ve bu doğrultuda rol ve sorumlulukları hakkında bilgiler verdi. Toplantı sonunda velilerin sorunları dinlendi ve cevaplandı.

Ara

MUŞ- KORKUT ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ KARİYER GÜNLERİ KAPSAMINDA MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER M.Y.O. TANITIMI YAPILDI.

Ara

30.11.2022 Tarihinde liseler arası ilçe geneli "Satranç Turnuvası" okulumuzda düzenlenmiştir. Toplam 12 tane sporcunun katıldığı turnuvada bireysel ve takım şeklinde turnuva düzenlenmiştir. Bireysel Turnuvada ilk üçe giren öğrenciler:

1. Delil ÇAĞLAYAN (Korkut Anadolu Lisesi)

2. Muhammed  Kemal ARAT (Korkut Çok Programlı Anadolu Lisesi)

3. Lokman ADANIR (Korkut Anadolu Lisesi)

Takım Turnuvasını kazanan okul ise Korkut Anadolu Lisesi olmuştur. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını diliyoruz.